Praktyki w terenie

Zamiast praktyk zawodowych w kuchni, praktyczne zajęcia w terenie!

Dzięki uprzejmości Ptak Warsaw Expo Międzynarodowe Centrum Targowo – Kongresowe mogliśmy uczestniczyć w największych w Polsce targach rolno-spożywczych Warsaw Food Expo 2019. Jako przyszli kucharze chętnie obserwowaliśmy pokazy kulinarne np.: jak zrobić risotto z dyni czy prawdziwą włoską pizze. Posmakowaliśmy wyrobów regionalnych i egzotycznych. Ciekawym doświadczeniem było niewątpliwie powąchanie i spróbowanie serów dojrzewających, mleka roślinnego czy wielbłądziego. Nowości w sprzętach gastronomicznych przyciągnęły wielu oglądających, ale wystawca tego stoiska specjalnie dla nas zaprezentował chłodziarki na wino, garnki z wieczystą gwarancją oraz akcesoria wędliniarskie.
Dziękujemy Gospodarzom za zaproszenie i … do spotkania za rok.

 

Dodaj komentarz